#2016-07-15 04:48:41 

Stokrotk4

Użytkownik

Posty: 47

Skąd:

Wiek: 45

Hej hej zastanawiam się, czym zastąpić tradycyjny cukier w kuchni, chciałabym jakoś ograniczyć jego jedzenie, bo się o nim sporo niedobrego nasłuchałam. Myslalam o słodzikach ale nie wiem czy to też dobry wybór?
#2016-07-15 05:04:22 

Gumiak

Użytkownik

Posty: 146

Skąd: Cieszyn

Wiek: 30

Dobrze, że się zdecydowałaś. Biały rafinowany cukier to samo zło. Alternatyw jest mnóstwo. Jeśli chcesz zrezygnować z białego cukru to lepiej robić to stopniowo. Nasz organizm trochę się od niego w ciągu całego życia uzależnia. Więc ja bym ci na początek polecał przerzucić się na inną słodką rzecz. Ja wypróbowałem już syrop klonowy, bardzo dobry jest ten tutaj sklepnaszezdrowie.pl/pl/blog/Pelen-przeciwutleniaczy-syrop-klonowy/8 niedrogi i naprawdę smaczny, pasuje nie tylko do napojów, ale też do naleśników.
#2016-07-15 07:33:47 

BagażLata

Użytkownik

Posty: 11

Skąd: Gdynia

Wiek: 36

Racja, że trzeba to robić stopniowo. Oprócz takiego rarytasu jak syrop klonowy warto rozejrzeć się za jakimś naturalnym cukrem, na przykład ksylitolem, który uzyskiwany jest z brzozy najczęściej. Jakbyś chciała kupić ksylitol sklep internetowy jakikolwiek ze zdrową żywnością na pewno go oferuje.
#2016-07-15 08:45:47 

Xtrex

Użytkownik

Posty: 61

Skąd: Warszawa

Wiek: 19

Obok ksylitolu i syropu możesz jeszcze zdecydować się na cukier kokosowy, bardzo smaczny. W ogóle to sklepy ze zdrową żywnością są dobrze zaopatrzone w takie produkty, bo ludzie szukają alternatywy dla tych, którymi się nas karmi w normalnych sklepach.
#2016-07-15 08:55:15 

JaGrażyna

Użytkownik

Posty: 67

Skąd: Dąbrówno

Wiek: 27

Naleśniki z syropem klonowym to jest coś!
#2016-07-15 10:14:15 

Przerwa

Użytkownik

Posty: 37

Skąd: Ostróda

Wiek: 25

Ksylitol idealnie nadaje się do słodzenia zamiast cukru, też mogę polecić.
DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015